Cum iti alegi contabilul potrivit?

//

Cum iti alegi contabilul potrivit este o întrebare pe care, în amalgamul de informații cu care te confrunți la început de drum într-o afacere sau pe parcursul experienței tale de antreprenor sau freelancer. Un răspuns concret în acest sens din păcate nu există niciodată. Însă ai la dispoziție câteva sfaturi care să te ghideze în căutările tale și să te ajute să iei cea mai bună decizie în această privință.

 

La ce trebuie să fii atent când îți alegi un contabil?

În primul rând, este important să știi că un contabil potrivit pentru tine va face mai mult decât cere legea si definiția unui contabil și anume să se asigure că firma ta îndeplinește și respectă toate reglementările fiscale, este la zi cu declarațiile și actele prevăzute de lege.

Un contabil potrivit va ajuta să economisești timp și în special bani. Te va ajuta să accesezi ofertele care te pot ajuta cu capital suplimentar cum sunt fondurile nerambursabile disponibile pentru nișa ta de activitate.

Mai mult, un contabil potrivit va fi mereu proactiv în ceea ce privește business-ul tău și îți va explica tot ce trebuie să știi despre economisirea și investirea capitalului pe care îl ai în firma ta.

Criterii pentru o relație bună cu contabilul tău

Un contabil potrivit te poate ajuta să faci profit, în timp ce unul care nu este potrivit pentru tine poate duce la situații neprevăzute și nedorite și chiar la costuri financiare suplimentare.

Atunci când alegi un contabil pentru afacerea ta, asigură-te dacă îți dorești un partener, cum ar fi o firmă de contabilitate, ori un angajat propriu în compania ta. Adesea, parteneriatul cu o firmă de contabilitate este mai potrivit pentru majoritatea business-urilor deoarece experiența cumulată în firma de contabilitate îți poate aduce beneficii:

  • Un contabil proactiv, dedicat succesului afacerii tale
  • Experiența cu mai multe domenii de activitate, inclusiv cele ale partenerilor tăi
  • Legătura permanentă cu piața din domeniul tău

Asigură-te că firma cu care vrei să colaborezi este membră CECAR, cere certificările contabililor din companie și mergi la prima întâlnire cu ”temele făcute” și cu un set de întrebări pe care îți dorești să le pui cu privire la activitatea posibilului tău contabil. Află dacă are experiență cu nișa ta de activitate și cu ce companii a mai lucrat ori lucrează în prezent.

Stabilește o metodă de comunicare eficientă cu contabilul tău și stabiliți, încă de la început, cum veți lucra și cel mai important, cum veți păstra legătura. Spune-i nevoile reale pe care le are business-ul tău și tu deopotriv și stabiliți împreună obiectivele.

Ia legătura cu un contabil potrivit pentru afacerea ta

Business-ul tău trebuie să meargă tot mai sus, iar oportunitățile există pentru orice domeniu de activitate și pentru orice afacere. Contabilul potrivit pentru tine îți poate prezenta proactiv toate aceste modalități prin care poți accesa bani care să îți ajute afacerea și te poate ghida în orice investiție dorești să faci în compania ta.

Dacă ești în căutarea unui contabil potrivit pentru tine și afacerea ta, indiferent de domeniu, poți lua legătura cu noi. Best Accounting îți oferă servicii profesionale de contabilitate primară, cintabilitate de gestiune și multe altele. Găsești mai multe informații despre serviciile noastre AICI (link servicii) și despre noi AICI (link prima pagină).

Leave a Comment

Intră în contact pentru a stabili prima întâlnire